Etykiety do żywności mrożonej i głęboko mrożonej
Odpowiedni produkt do odpowiednich warunków
Aby podołać niskim temperaturom tworzymy etykiety specjalnego przeznaczenia. Producent naszego surowca zadbał o doskonałe właściwości półproduktu. Oferowana przez nas etykieta opiera się działaniu wilgoci, lodu bądź szronu, pozostaje czytelna i zawsze na miejscu. Mięso, owoce morza, ryby zamraża się w temperaturze poniżej -5°C, a przechowuje w temperaturze od 0 do -5°C. Stosowany klej został opracowany w taki sposób, żeby przeciwdziałać warunkom wilgoci w ujemnej temperaturze.
Ważne są szczegóły
Dobór kleju zróżnicowany jest również w stosunku do podłoża na jakim ma być umieszczona etykieta. W zależności od tego czy będzie to styropianowa tacka, folia termokurczliwa tudzież opakowania próżniowe wybór etykiety nie jest identyczny dla wszystkich. Do zwykłego mrożenia zastosujemy niedrogi klej o średniej trwałości. Do mrożenia głębokiego trzeba już zastosować klej o odpowiednich parametrach. Na powierzchnie zawilgocone oraz trudne jedynym rozwiązaniem będzie specjalistyczny, super mocny klej. Tak, jak istotnym w tej wąskiej dziedzinie jest spoiwo tak materiał powierzchniowy odgrywa drugą rolę. Użytkownik ma do wyboru wszystkie dostępne surowce. Może korzystać z większości metod przenoszenia druku w zależności od wybranego materiału. Ponadto należy pamiętać, iż etykietowanie produktów mrożonych to nie tylko forma autoprezentacji. To także obowiązek prawny ciążący na producencie. Zgodnie z rozporządzeniem w sprawie informowaniu o żywności (UE) nr 1169/2011, producent ma obowiązek oznaczyć datę zamrażania, wagę czy zawartość wody.
Wszystkie nasze produkty spełniają określone normy. Hyprotech dostarcza i pomaga w wyborze najlepszego produktu. Jesteśmy idealnym partnerem dla zakładów produkcji żywności oraz przetwórczych, które zamrażają swoje produkty.